BİLİŞİM Altyapısı / Technical Infrastructure

Hisar Okulları Bilişim Altyapısı

Search organization content

Hisar Okulları teknoloji altyapısı, okulda veya okul dışında gerçekleşen tüm öğrenme aktivitelerini ve öğrenme ortamlarını destekleyen, öğrenmenin zamandan ve mekandan bağımsız bir şekilde devam etmesine olanak veren bir alt yapıyı kullanıcılarına sunacak şekilde yapılandırılmıştır.

Hisar Okulları 1 GB simetrik internet bağlantısı, 2 adet 300 MB simetrik yedek hatları ve Cisco ağ alt yapısı ile kullanıcılarının, Apple, Google, Microsoft, Cisco ürünlerinden oluşan Google Workspace, MS Teams, Cisco WebEx gibi öğrenme ve içerik yönetim, erişilebilir bulut ve video konferans sistemlerini kullanmasına olanak sağlar. Yüz yüze ve çevrim içi/senkron ve asenkron çalışmaları destekleyecek şekilde kullanılan, sınıf seviyelerinin ve branşların ihtiyaçlarına göre farklılık gösteren dijital araç ve platformlar teknik alt yapımıza ve eğitim sistemimize entegre edilmiştir.

1:1 iPad & BYOD Programları

2011 yılından bu yana ortaokul ve lisede, 2021 yılından bu yana da ilkokulda uygulanan 1:1 iPad & BYOD: Kendi Cihazını Getir programları akademik süreçleri doğrudan desteklemektedir. Hedefimiz doğru teknolojileri teknolojileri kullanarak akademik programımızın tüm platformlarda etkin bir şekilde uygulanabilmesini sağlamaktır.

Okulumuzun bilişim stratejileri konusunda planlamalarını, öğrencilerimizin hazır bulunuşluk düzeylerini, velilerimizden aldığımız geri bildirimleri dikkate aldığımızda öğrencilerimizin kullanacakları cihazlar MacBook / iPad olarak belirlenmiş ve tavsiye edilmiştir.

2011 - 2012 eğitim yılından bu yana;

2021 - 2022 akademik yılından itibaren ise ortaokul ve lisede yürütülen 1:1 iPad ve BYOD Programlarına ek olarak;

Kitlesel Açık Çevrim İçi Dersler (MOOC)

Kitlesel Açık Çevrim İçi Dersler (MOOC), tipik olarak önceden kaydedilmiş video derslerden, okumalardan, değerlendirmelerden ve tartışma forumlarından oluşur. Çoğu MOOC, üniversiteler tarafından hazırlanır. MOOC içerik üreticilerinden bazıları Stanford, MIT ve Harvard’dır. Bu dersler; 

Bazı MOOC platformları;

Konu ile ilgili genel bilgiler ve uzaktan eğitim konusunda özen gösterilmesi gereken noktalar Hisar Lisesi & Coursera sunumunda belirtilmiştir, incelemenizi öneririz.

Erişilebilir Bulut Sistemleri

Öğrencilerin ve öğretmenlerin dosya ve e-posta erişimi için Google Workspace hizmetleri kullanılmaktadır. Öğrenciler ve öğretmenler Google Workspace platformunu kullanarak kolaylıkla iletişim kurar, kaynaklara ulaşır, ödev ve proje teslimi yaparlar.

LMS: Öğrenme Yönetim Sistemleri

Öğrenme Yönetim Sistemleri (LMS: Learning Management System) öğretmenlere içerik oluşturmak, içeriği öğrenciye sunmak, öğrenci katılımını takip etmek ve öğrenci performansını değerlendirmek için çevrim içi (online) bir sistem sunar.  Hisar Okulları, içerik yönetim sistemi olarak, okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde Google Workspace: Google Classroom kullanır ve böylece ders materyalleri ve içerikleri öğrenciler ile  düzenli olarak paylaşılır.

Video Konferans Sistemleri

Video konferans yöntemi, öğrencilerle bağlantıda olmak ve her durumda akademik sürece devam etmek için güçlü ve etkili bir araçtır. Hisar Okulları K12 düzeyinde, çevrim içi (online) dersler için Google Workspace : Google Meet kullanır. Ayrıca Microsoft Teams ve Cisco Webex gerekli durumlarda kullanılabilecek diğer video konferans programları olarak okulun teknik alt yapısına dahil edilmiştir.

Akıllı Tahta Sistemleri

Pre-K12 bütünlüğü içinde tüm sınıflarda Promethean Titanium ActiveBoard 75” veya 86” Dokunmatik Akıllı Tahta sistemi ile birlikte sınıflardan yayın yapılmasına olanak sağlayan kamera ve ses sistemleri mevcuttur.

Informatics Infrastructure of Hisar School

The informatics infrastructure of our school is configured in a way that ensures internal and external learning activities are supported, correct resources are instantly reached through appropriate tools, and the learning is continued time-independent and non-spatial.

Hisar School ensures that the users benefit from learning and content management, accessible cloud and video conference systems such as Google Workspace, MS Teams and Cisco WebEx consisting of Apple, Google, Microsoft and Cisco products thanks to its 1GB symmetric Internet connection, 2 units of 300MB symmetric standby lines and Cisco network infrastructure. The digital tools, applications, and platforms that are used to promote face-to-face, online, synchronous and asynchronous studies and determined given the age, readiness, and academic needs of our students were integrated into our educational infrastructure.

1:1 iPad & BYOD Programs

1:1 iPad & BYOD: Bring Your Own Device programs which have been implemented at the middle and high schools since 2011 and primary school since 2021 directly affect the academic processes.Our goal is to ensure that our academic program is implemented effectively on all platforms using the appropriate technologies.

The devices to be used by our students were determined and recommended to be MacBook / iPad considering the planning of our school on information strategies, the readiness level of our students, and the feedback from the parents.

Since 2011-2012 academic year;

In addition to the 1:1 iPad and BYOD programs, our pre-school students use the school’s mobile iPad laboratory;

Mass Open Source Online Courses (MOOC)

Mass Open Source Online Courses (MOOC) typically consist of pre-recorded video courses, readings, reviews, and discussion forums. Most MOOCs are prepared by universities. Some of the MOOC content creators are Stanford, MIT, and Harvard.  These courses;

Some MOOC platforms are;

Cloud Systems

Google Workspace services are used for file and email access by students and teachers. Students and teachers communicate easily, reach the resources, complete assignments and submit projects by using the Google Workspace platform.

LMS: Learning Management Systems 

Learning Management Systems (LMS) provides an online system to create content, offer content to students, follow up on student participation, and assess student performance. Hisar School uses Google Classroom as the content management system at pre-school, primary school, middle school, and high school levels.

Video Conference Systems

The video conferencing method is a powerful and effective tool to keep in touch with students and continue the academic process in any situation.Hisar School uses Google Meet at the K12 level for online courses. Microsoft Teams and Zoom are also included in the technical infrastructure of the school as video conference programs to be used when necessary.

Smart Board Systems

There are camera and sound systems to ensure broadcasting from classrooms in addition to Promethean Titanium ActiveBoard 75” or 86” Touchscreen Smart Board systems in all classrooms at Pre-K12 integrity.